Mora vann enkelt mot Västerås

Mora var det bättre laget i gårdagens segermatch mot Västerås hemma i Smidjegrav Arena inför 3 219 personer där man vann komfortabelt med hela 6-0.

Mora satte press redan från första nedsläpp och redan efter 25 sekunder satt 1-0 när Jacob Nilsson bröt in från kanten och skickade in pucken mellan benen på gästernas målvakt. Ett par minuter senare var det dags igen, denna gång genom en fri Matej Galbavy som även han la pucken mellan benskydden på Västerås målvakt. En drömöppning för hemmalaget som lite senare dock fick spela med en man mindre. Mora spelade bra boxplay och man märkte inte av det numerära underläget så mycket då Mora trots detta dominerade spelet och man skapade även ett riktigt vasst läge när Jacob Johansson fintade målvakten och lobbade pucken över honom men pucken studsade nån cm från mållinjen och Västerås målvakt fick plocken över pucken och blockerade denna. Det var Mora för nästan hela slanten under matchens första 20 minuter och sett till det tryck man fick till och de chanser man skapade kunde man lika gärna avgjort matchen i det här läget. Västerås då? Ja några bra chanser hade man faktiskt men då stod Mattias Pettersson för en bra insats i målet. Första perioden slutade 2-0.

I den andra perioden var hemmadominansen inte riktigt lika stor till en början där bortalaget gjorde flera försök att komma till en reducering. Då stod Mora för bra försvarsarbete och tillät inte gästerna att komma till alltför bra lägen. Istället var det Mora som kunde öka på ledningen till 3-0 när Viktor Amnér fick på en riktig kanon vid ena tekningscirkeln och skottet var helt otagbart för Västerås målvakt. Bortalaget hade efter målet en lite bättre period igen men då spikade Mattias Pettersson igen. Efter powerbreaket tog Mora över spelet igen och hade bud på flera mål och till sist fick man utdelning. Efter bra snurr i anfallszonen i spel fyra mot fyra hittade Mathias Bromé nätet fram till 4-0. Det var också resultatet som vi hade med oss in i den tredje perioden.

Mora fick en riktigt kanonstart på den tredje perioden där klockan bara han tick upp till dryga minuten innan 5-0 satt i nät bakom gästernas målvakt. Målskytt var återigen Viktor Amnér som fick glida in långt framför målet och pricka in pucken bakom gästernas målvakt. Resten av perioden blev sedan bara en lång transportsträcka där Mora bevakade sin ledning på ett bra sätt och hann dessutom med att göra ytterligare ett mål. Målskytt var då Jacob Nilsson som bara hade att raka in pucken i öppet mål efter en fin passning av Viktor Amnér.
Noterbart är att vi också fick fyra matchstraff, två i vardera l båda lagen, för två små uppgörelser.

MATCHFAKTA

Mora IK – VIK Västerås HK 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Första perioden
00:25 1-0 Jacob Nilsson (Mathias Bromé)