Mora vann genrepet efter straffar mot Västerås

Mora IK vann samtliga matcher under försäsongen. Detta står klart efter att man också vunnit den sista matchen mot Västerås med 4-3.

Mora fick annars en tuff start på matchen med tre utvisningar under de första fem minuterna. Västerås skapade dock inga jätteheta lägen med en man mer på banan.
Ju längre perioden gick, ju mer kom man in i matchen och framförallt de sista tio minuterna blev en jämn historia även om det inte skapades så jättemycket chanser från nått av lagen.

Den andra perioden gick nästan helt och hållet till Västerås som var betydligt kvickare och skapade mängder med chanser. Trots detta var det ändå Mora som tog ledningen då man kontrade i boxplay. Målskytt var Kristian Jakobsson efter en passning av Jacob Nilsson. Västerås kom tillbaka omgående och efter man kvitterat till 1-1 tog man över matchen. Jacob Johansson räddade flera lägen innan han till sist, i boxplay tvingades att kapitulera.

Betydligt bättre fart var det i den tredje perioden där Mora kom ut som ett helt nytt lag. Robin Johansson lyckades kvittera redan efter 1:16 och bara minuten senare klappade Emil Bejmo in ledningspucken i krysset.

Mora var det bättre laget och lät inte Västerås skapa allt för mycket framåt. Tyvärr lyckades man ändå ta tillvara på ett av de lägen man fick då man kvitterade med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden.

Istället för förlängning valde lagen att matchen skulle avgöras på straffar istället där Mora drog det längsta strået efter att både Patrik Karlkvist och Linus Sandin satt sina straffar, medan Västerås missade båda sina.