Mora vann mot IK Pantern

Mora vann finalen mot IK Pantern efter att ha vänt underläge 0-1 till seger 3-1 i den tredje perioden.

En typisk försäsongsmatch kan man kalla den första perioden gällande kvalité i spelet.
Mora var det bättre laget i den första perioden och iom det så fick man med sig några utvisningar och spel fem mot fyra men även ett fem mot tre läge i dyga 20 sekunder dock hade man väldigt svårt att etablera något större tryck.

Den andra perioden fortsatte där den första slutade kvalitetsmässigt.  Tempot var förhållandevis lågt och inget av lagen förmådde att skapa några stora chanser. Mora fick ytterligare chanser i spel fem mot fyra men liksom under den första perioden så stämde spelet inte alls i den här spelformen. Även Pantern fick testa på att spela i numerärt överläge men inte heller de fick till något ordnat spel. Det var trots detta skånelaget som skulle göra periodens enda mål. Under en avvaktande Morautvisning fick man till ett skott från backposition som på något sätt letade sig in bakom Mattias Pettersson i Moramålet. Skotten vann Pantern i den andra perioden med 6-3 vilket innebar att båda lagen endast fått iväg 19 skott tillsammans efter två perioder.

Vi fick ändå en bra avslutning på matchen. Mora tog tag i taktpinnen i den tredje perioden och fick längre och längre anfall. Kvitteringen till 1-1 kom på en spelvändning och det var Emil Bejmo som hittade över till Mathias Bromé som inte gjorde något misstag när han fick fri gata mot målet. Mora åkte strax efteråt på en utvisning men istället för Panternmål så var det istället Jacob Nilsson som bröt in på mål i numerärt underläge. Målvakten räddade men på returen höll sig Pierre Engvall framme och skickade in 2-1. Efter detta hade man bra kontroll på matchen. Panterns försök avväpnades ganska enkelt av Moraspelarna och med mindre än tre minuter kvar att spela skickade Kevin Goumas in 3-1 och matchen var därmed avgjord.

Mora vinner därmed cupen i Lillehammer precis som man gjorde sist man deltog i den här cupen. Nu väntar några dagars matchledigt med träningar innan man på fredag tar sig an Storhamar i hemmacupen Mora Armatur Trophy