Ny tränare klar

Mora IK har jobbat parallellt med att leta huvudtränare i väntan på att Jeremy skulle ge besked om han skulle fortsätta eller inte. I eftermiddags gav som ni vet Jeremy besked att han lämnar klubben och flyttar hem till Kanada. Så nu ikväll presenterar Mora IK en ny huvudtränare vilket blir Mattias Karlin som under säsongen tränat Västervik i HockeyAllsvenskan.

Mattias kommer från Västervik där han under de senaste sex åren byggt upp det sportsliga med från nästan ingenting. Han har tagit Västervik från division 2 till ett topplag i HockeyAllsvenskan.

– Vi har under flera veckor i sportgruppen arbetat parallellt med ny huvudtränare eftersom osäkerheten kring Jeremys vara eller icke vara funnits. Vi har arbetat utifrån en kravprofil som vi varit stenhårda på. Mattias är den person som passar in absolut bäst att framåt ta Mora IK till nästa nivå.
Han står för den snabba och moderna hockeyn som vi i Mora IK har strävat efter att spela under några år nu. Mattias har bara fått lovord för sitt ledarskap och sitt hockeykunnande av alla vi pratat med och även Jeremy har varit delaktig i den här rekryteringen. Vi är väldigt glada att vi lyckats få Mattias till Mora. Det är en modern tränare som vill bygga vidare på den inslagna vägen vi satt i Mora IK, säger klubbens nya sportansvarige Anders Sundby.

– Det är ett otroligt hedrande uppdrag att leda en sådan anrik förening som Mora IK. Jag ser fram verkligen fram emot den här utmaningen, säger Mattias själv om sitt nya uppdrag.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Vi hälsar Mattias välkommen till Mora IK!

Källa: moraik.se