Patrik Eklund opereras – Blir borta resten av säsongen

Patrik Eklund har inte spelat en match sedan i oktober och nu kommer ett tråkigt besked – Patrik blir tvingad till en operation av sin axel och blir borta resten av säsongen.
Redan förra säsongen började skadeproblemen för Patrik och han spelade endast 22 matcher föregående säsong men han hoppades på revanch denna säsong vilket inte nu blir verklighet.

– Det är ytterligare ett år som förstörs av skador. Vi ser honom som en väldigt viktig del i vårt lag, han betyder massor för omklädningsrummet och killarna respekterar honom. Han är en jättebra lagkamrat. Det är en stor förlust för oss. Men, för hans karriär är det här det bästa just nu och vi stöttar honom, säger Collition.

Lassen är ju som de flesta vet inlånad från Leksand pga just Patriks skadade axel och hur det i fortsättningen ser ut för honom är just nu ovisst. Visst, han är kvar på kort sikt men tror de flesta hade velat se en förlängning av just Lassen säsongen ut då han kommit in och bidragit med ett lugn i försvarsspelet.

– Han är här resten av månaden. Vi försöker lösa den ekonomiska biten just nu. Vi vill verkligen ha honom kvar, säger Collition.

– Det känns såklart tråkigt att missa resten av säsongen, men samtidigt känns det bra att få en operation så man förhoppningsvis slipper de här problemen i fortsättningen och kunna satsa 100%, säger Eklund själv om sin skada

I år har det blivit sju matcher i Moratröjan för Patrik.

Källa:aftonbladet.se samt moraik.se