Pethrus avstängd fem matcher

Foto: moraik.se

Backbristen blir ännu större.

I matchen mot AIK i onsdags så tacklade William Pethrus Oscar Steen mot huvudet. Tacklingen renderade dock inte i någon utvisning men domare David Bergman tittade på matchen efteråt och tog då beslutet att anmäla Pethrus till disciplinnämnden.

Disciplinnämndens motivering:
”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att William Pethrus utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: Tacklingen sker från ”blind side”, tacklingen utdelas med en uppåtriktade kraft mot huvudet och tacklingen innebär stor risk för skada.”

Mora saknar redan sedan tidigare backarna Nathan Deck och Patrik Eklund. Även Erlend Lesund saknas på grund av skada.

Pethrus är avstängd from tom 1 november då Mora möter Timrå IK.