Seger även i final 2 mot Karlskoga

Ja, vad säger man…. Mora har kopplat ett riktigt grepp om finalserien mot BIK Karlskoga. i och med segern med hela 7-3 så leder man nu finalserien med
2-0 i matcher.

Mora satte högsta fart direkt i matchen och man fick powerplay redan efter drygt 40 sekunder in i första perioden. Mora var inte sena med att utnyttja läget och efter några chanser så hittade Pierre Engvall rätt efter 2:21 med ett mäktigt handledsskott. Mora fortsatte att pressa på och man skapade ett flertal chanser. efter en intensiv press från Mora lyckades man även med att sätta 2-0 genom Kevin Goumas som vallade in pucken via Engelages skridsko. Mora fick en stund efter målet spela boxplay där Karlskoga lyckades att reducera till 2-1 Fredrik Höggren strax efter att Mora blivit fulltaliga. Men Karlskogas glädje skulle inte bli långvarig då Oskar Svanlund påpassligt var framme på en retur och skickade in pucken till 3-1 för Mora bakom Karlskogas målvakt.

Mora inledde den tredje perioden spel 5 mot 3 i ca 1,20 men man utnyttjade inte det tillfället. Powerplayet fungerade inte alls och Karlskoga lyckade hålla undan utan några större besvär. När Karlskoga fick in en spelare så lyckades Mora att sätta 4-1 genom Pierre Engvall som gjorde sitt andra mål för kvällen. Han sköt högt och pucken studsade på Engelages axel å in i mål. Några minuter senare var det dags igen. Denna gång genom senaste nyförvärvet Matt Bailey som sköt iväg ett riktigt mäktigt slagskott direkt efter tekning som Karlskogas målvakt inte hade en chans att ta och 5-1 lyste på resultattavlan. Mora drog ner på tempot efter det och man tillät Karlskoga att ta för sig mer och mer i matchen. Karlskoga reducerade 2 ggr om till både 5-2 och 5-3 innan man vaknade till liv igen. Det tog 14 sekunder mellan målen.

Moras försvar var riktigt bra även i den tredje perioden. Karlskoga hade väldigt svårt att komma ini Moras zon. Det hände inte så mycket i  matchen förens det var drygt 3 minuter kvar matchen då Karlskoga plockade ut målvakten. Men dryga 20 sekunder senare så skickade Emil Bejmo iväg pucken från mittlinjen mot öppen kase och 6-3 var ett faktum.Karlskoga drog på sig 2 utvisningar och Mora fick spela 5 mot 3 i slutet och där var Viktor Amnér snabb att utnyttja läget med ett ruggigt slagskott och 7-3 lyste på tavlan vilket också blev slutresultatet.

Mora möter Karlskoga på torsdag igen hemma i Smidjegrav Arena kl 19:00.

Mora IK – BIK Karlskoga 7-3 (3-1, 2-2, 2-0)
Första perioden
02:21 1-0 Pierre Engvall (Kevin Gagné, Matt Bailey)
09:21 2-0 Kevin Goumas (Alex Aleardi)