Seger mot Almtuna

Tre nya poäng bärgades ikväll trots att man tappat en 2-0 ledning.

Mora var det bättre laget i den första perioden och man satte press direkt mot Almtunas mål.
Redan 3,47 in i perioden tog Mora ledningen med 1-0 genom Alexander Hilmersson efter att ha lurat ner Almtunas målvakt.
Mora fortsatte att pressa på mot Almtuna med stark och snabb skridskoåkning. Mora ökade även på ledningen till 2-0 efter att Mattias Bromé hittade en fri Emil Aronsson framför mål som skickade in pucken i mål. Efter målet tvingades Almtuna till att ta sin time-out.

Även i andra perioden öppnade Mora bäst och man hade även att antal chanser som man tyvärr inte förvaltade på bästa sätt. Almtuna kom in mer i matchen efter att Mora åkte på en utvisning. Mora spelade ett riktigt bra och stabilt boxplay. Almtuna skapade en hel del chanser men Engstarnd i Moras mål för kvällen var med på noterna och kunna hålla nollan även i den andra perioden.

I den tredje perioden hittade domaren för kvällen Peter Lyth två väldigt tveksamma utvisningar för Mora och Almtuna fick spela fem mot tre. Mora klarade även av detta boxplay men strax efter att man blivit fulltaliga reducerade Almtuna till 2-1 genom Linus Sandin. Sex sekunder senare var det dags igen, Almtuna kvitterade till 2-2 genom Mathias Trettenes. Mora vaknade upp igen och man började att spela den hockey man gjorde i den första och andra perioden. Mora tog även ledningen med 3-2 efter 10 minuter in i perioden genom Emil Beijmo. Men Almtuna skulle kvittera ytterligare en gång till 3-3 genom Ludwig Blomstrand.
Målet var omdiskuterat eftersom det var spelare i målgården men domaren godkände målet utan vidare granskning. Mora skulle dock resa sig än en gång och med 1,52 kvar av perioden kunde Mathias Bromé få in 4-3 pucken.

MATCHFAKTA

Mora IK – Almtuna IS 4-3 (2-0, 0-0, 2-3)

Första perioden
03:27 1-0 Alexander Hilmerson (Alex Aleardi, Robin Johansson)