Seger mot ärkerivalen Leksand

Mora stod för en riktigt bra insats i bortamötet med Leksand under onsdagskvällen och vann med 3-1.

Mora fick en drömstart i bortaderbyt mot Leksand. Redan efter 26 sekunder visades hemmalagets Janos Hari ut för en roughing och minuten senare hade Mora också lyckats utnyttja detta. Med en man mer och efter fint spel hittade Linus Johansson in till en fristående Daniel Hermansson i slottet som kunde direktskjuta in 1-0. Det gav givetvis bortalaget energi och man skapade flera chanser för ytterligare mål innan Leksand kom in i matchen på allvar, och hade det inte varit för Jacob Johanssons fina målvaktsspel hade det utan tvekan kunnat komma en kvittering på något av lägena. Perioden som helhet var jämn, fartfylld och chansrik där lagen turades om med att anfalla. Ju längre perioden gick desto längre anfall lyckades också Mora få till och det var just i ett sådant här läge som bortalaget fick ytterligare utdelning. Med mindre än två minuter kvar styrde nämligen Patrik Karlkvist in 2-0 pucken för Mora.

Läs mer << HÄR >>