Seger mot IK Pantern

Mora fortsätter på det vinnande spåret när man i onsdags kväll tog fjärde raka segern i HockeyAllsvenskan.

Mora IK och IK Pantern har möts 3 gånger denna säsong och Mora IK har gått segrande ur dessa strider. Det har varit jämna matcher hittills men ikväll var Mora ett par snäpp vassare och man vann med 4-1.
Men ändå var detta en jämn match och Pantern släppte inte till några onödiga frilägen mm. efter tio minuters spel i den första perioden så började det att hända saker på isen. Man började att skapa chanser iom att man började att dra på sig några utvisningar i båda lagen. Mora fick inte till sitt powerplay men Pantern hade inte heller något vidare powerplay. Mathias Bromé var närmast att sätta ledningspucken i mål men den tog klockrent i stolpen. Mora fick ytterligare ett powerplay å denna gång förvaltade man detta väl. Emil Bejmo kunde styra in 1-o målet efter att Panterns målvakt släppt en retur och förblev liggandes på isen.

Andra perioden fortsatte Mora att ha spelövertaget och efter dryga 4 minuter fick man återigen chansen att spel fem mot fyra. Även denna gång förvaltade man detta väl. Viktor Amnér lossade ett mäktigt slagskott från blålinjen som letade sig in mellan benen på Panterns målvakt och Mora ökade på sin ledning till 2-0. 4 minuter och 40 sekuder senare reducerade Pantern till 2-1 genom Sebastian Dyk. Mora skulle dock öka på sin ledning till 3-1 genom Alex Aleardi efter en tilltrasslad situation framför Panterns mål. Aleardi var minuten senare att öka på ledningen ytterligare men fick inte till avslutet i sitt friläge.

I den tredje perioden fick Mora en drömstart när Kevin Goumas efter 58 sekunder satte 4-1 till Mora efter att han skjutit pucken i en båge över målvakten efter ett ihopslag mellan två klubbor framför mål. Mora vart väldigt stärkta av detta mål och man kunde enkelt hålla under Pantern resten av perioden. Pantern hade visserligen några halvchanser men Mora hade inga problem med att hålla undan.
I och med vinsten gick Mora upp i delad serieledning men toppar gör BIK Karlskoga genom att de har bättre målskillnad.

Mora IK – IK Pantern 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden
18:33 1-0 Emil Bejmo (Alexander Hilmerson, Alex Aleardi)

Andra perioden