Seger mot Lillehammer

Mathias Bromé gjorde sitt första hattrick för säsongen när Mora IK vann i premiärmatchen mot värdlaget med 2-5 i Lillehammer Cup.

Mora tog sig ann värdlaget Lillehammer under fredagskvällen i en sen kvällsmatch.
Den första perioden var rätt så en jämn tillställning. Mora var det lag som hade mest fantasi och fart under skenorna i sitt anfallsspel men det var Lillehammer som som tog ledningen efter 7,31 i powerplay efter att man tappat lite i sina markeringar i egen zon. Kanadensaren Brett Cameron blev helt fri framför mål och han gjode inget misstag utan satte 1-0 bakom en ensam Timo Niemi i Mora målet. Det skulle dock bara ta 3 minuter för Mora att kvittera efter Lillehammers ledningsmål genom en snabb kontring där Mathias Bromé direktsköt på en passning från Emil Beijmo och 1-1 lyste på resultattavlan. Resultatet stod sig perioden ut trots ett flertal rätt så farliga chanser för båda lagen.

I början av den andra perioden drog Mora på sig ett flertal utvisningar i följd men ett bra spel i boxplay och ett väldigt bra målvaktsspel bidrog till att man redde ut situationerna. Lillehammer lyckades inte få in pucken bakom Timo utan det var Mora som skulle få göra det enda målet i andra perioden. Kevin Gagné placerade pucken högt bakom Lillehammers målvakt Christoffer Bengtsberg som tidigare spelat i Mora IK. Den andra perioden var inte lika bra som den första rent spelmässigt. Det var stundtals rätt så hafsigt spel och inget av lagen kom till några riktigt farliga lägen eller avslut.

I början av den tredje perioden Kvitterade Lillehammer efter att man blivit fulltaliga och kontrat in pucken bakom Timo Niemi. Mora tog trots kvitteringen tag i taktpinnen och i powerplay tog man återigen ledningen genom Mathias Bromé som då gjorde sitt andra mål för kvällen. Bromé skulle näta ytterligare en gång med ett slagskott, detta genom en straff efter att han brutit sig loss och blivit neddragen. Lillehammer plockade ut Bengtsberg i slutet av perioden och matchen men då fastställde Robin Johansson slutresultatet till 2-5.

Mora IK ställs mot IK Pantern under lördagen i finalen kl 19:00