Seger mot Södertälje

Mora tog tre ytterst viktiga poäng mot Södertälje i kvällens match hemma i Smidjegrav Arena.

Fartfylld och underhållande första period var vad de 2923 betalande personer fick se under den första perioden. Lagen turades om att skapa rätt farliga chanser i offensiv zon men Mora var det lite vassare laget i den första perioden. Närmast att få in pucken i mål var Södertälje som hade ett helt vidöppet mål men träffade stolpen när Mattias Pettersson ramlade framför målet.

48 sekunder in i den andra perioden tog Mora ledningen i matchen med 1-0 genom Alexander Hilmersson som styrde in pucken efter ett skott från Filip Halvordsson. tätt efter målet åkte Mora på 2 relativt enkla utvisningar vilket Södertälje skull komma att utnyttja en gång och man kvitterade till 1-1 genom Michael Schumacher. Mora lät sig inte nedslås av kvitteringen utan man jobbade sig återigen in i matchen ju längre perioden led mot periodvilan. Det blev inga mer mål i den andra perioden utan resultatet stod sig fram till den tredje perioden.

Tidigt i den tredje perioden kunde Mora återigen ta ledningen i matchen med 2-1 denna gång genom Pierre Engvall som i powerplay pricksköt in ledningspucken bakom Södertäljes målvakt. Mora kontrollerade spelet helt i den sista perioden och man hade massor med chanser att öka på ledningen. Med 2:30 kvar av perioden skulle dock Mora avgöra matchen definitivt genom Ludvig Elvenes som styrde in pucken bakom Södertäljes målvakt efter ett skott från leksandslånet Matias Lassen. Södertälje plockade ut sin målvakt och få in en 6 spelare på isen när det återstod dryga 2:30 kvar av matchen men Mora klarade av trycket från Södertälje och bärgade tre viktiga poäng.

Mora IK – Södertälje SK 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Första perioden
Mållöst

Andra perioden