Seger mot Tingsryd

Mora drygade ut poängskillnaden ner till trean Tingsryd med ytterligare 3 poäng i och med segern ikväll med 2-0.

Mora dominerade de 10 första minuterna av första perioden där man pressade tillbaka Tingsryd totalt. Mora hade NIO vassa chanser varav ett ribbskott och ett stolpskott. Tingsryd hängde inte alls med i Moras vansinniga tempo i början av matchen. Men det räcker inte att skapa mängder av vassa chanser utan man måste få in pucken bakom målvakten också vilket var svårt när Tingsryds målvakt storspelade ikväll. Mora åkte på en utvisning drygt sex minuter in i perioden och pressen avtog lite grann. Man klarade av denna utvisning ganska enkelt och man väntade på en ny anstormning från Mora och det var Alex Aleardi som skulle göra just det.  Ensam mot två Tingsrydbackar avlossade han ett klockrent skott som gick rakt upp i krysset helt otagbart för gästernas målvakt. Hemmalaget fick också energi av målet och fortsatte att skapa fler chanser men några fler mål blev det inte. 1-0 var ställningen efter den första perioden.

Mora fortsatte att trumma på även i den andra perioden. Tingsryd verkade satsa mer på kontringshockey vilket också var lite effektivt i och med att man skapade några hyfsade chanser. Mattias Pettersson släppte en retur tidigt i perioden och det var nära att Tingsryd skulle kvittera då pucken studsade fram till en fristående Tingsrydsspelare men Pettersson räddade det skottet också. Mora var överlägsna chansmässigt även denna period men som den första hade man väldigt svårt att sätta pucken bakom Tingsryds målvakt. Men efter 8:34 in så stod Alex Aleardi för en fin prestation och fick fram pucken till Alexander Hilmersson som slog in returen och ökade på Moras ledning till 2-0.

I den tredje perioden slog Mora av lite på tempot och man backade hem och spelade än mer säkert än man gjort tidigare. Tingsryd tog naturligt över lite mer i denna period men trots det så kom de knappt till några farligheter alls utan Mora kunde enkelt styra ut spelet efter kanterna trots att Mora fick spela boxplay två gånger om. Med lite mer än två minuter kvar tog Tingsryd time-out och man plockade även ut målvakten för att få in en sjätte utespelare och på så vis försöka att etablera något sånär tryck mot Moras mål men utan resultat. I stället blev det mer mittzonshockey där Mora stoppade effektivt Tingsryds försök att komma in i anfallszon. Mora höll Tingryd ifrån sig de sista två minuterna och man har nu 11 poäng ner till trean Tingsryd och man har nu skaffat sig lite arbetsro.

Mora IK – Tingsryds AIF 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Första perioden
13:44 1-0 Alex Aleardi (Kevin Goumas, Matias Lassen)

Andra perioden