Seger trots slarvigt spel

Mora tog ytterligare 3 poäng hemma i Smidjegrav Arena mot Västervik med siffrorna 3-1.

Mora fick den kanonstart man efterlyste redan innan matchen. Man tog kommandot direkt efter matchens första tekning och hade redan efter ett 10 tal sekunder matchens första farlighet men pucken smet strax utanför stolpen. Mora fortsatte att trycka på direkt och det skulle ge utdelning tämligen omgående. Jacob Nilsson kom redan efter 1.18 förbi Västerviks backar under en avvaktande utvisning och han satte distinkt pucken bakom Jonas Fransson till 1-0 för hemmalaget.
Efter  målet jämnade matchen ut sig lite grann och det var en relativt jämn resterande period där båda lagen skapade chanser. Lite hetare chanser hade dock Västervik iom två rena frilägen inom de första 20 minuterna.

Den andra perioden startade som den första där Mora var hetare till en början, fart i spelet men inte mycket finlir utan mer kamp om pucken. Västervik drog dock på sig en utvisning efter att Fredric Andersson åkt på en slashing efter 3,59 in i perioden och Mora fick spela powerplay. Minuten senare ökade Mora på sin ledning till 2-0 genom Alex Aleardi som med lite tur fick in pucken i mål bakom Jonas Fransson. Mora åkte även dom på 2 utvisningar under perioden men man avstyrde dessa utan några större problem samt en storspelande Christian Engstrand i Moramålet.

Om engstrand haft det relativt lugnt de 2 första perioderna så skulle han få svettas desto mer i den tredje perioden då Västervik vann skotte den perioden med 15-7. Mora vart av någon anledning lite väl passiva i sitt spel och man ställde även till det för sig själva stundtals vilket bäddade för en hel del riktigt fina chanser för Västervik. Bortalaget skulle också få in en reduceringspuck till 2-1 efter 10,52 in i perioden då Victor Lindman drog iväg ett slagskott strax innanför blå som passerade Engstrand till vänster om honom in i mål. Så långt var Mora väl tillbakapressat och man fick ofta slå sarg ut eller drulla ut pucken ur egen zon. Mora skulle dock göra ytterligare ett mål innan matchen var slut denna gång i öppen kasse efter att Västervik plockat ut sin målvakt och tagit in en extra forward istället. Ludvig Elvenes rensade ut pucken ur egen zon fram till Pierre Engvall som i sin tur tog fram pucken framför Västerviks mål å istället för att han själv skulle punktera matchen petade så passade han pucken fram till Mathias Bromé som bara hade att sätta fram klubban å få in pucken i öppen kasse 7 sekunder kvar av matchen.

Matchens gigant denna kväll var nyförvärvet Christian Engstrand som motade hela 37 av 38 skott och hamnade på en räddningsprocent på hela 97,37%.

Mora IK – Västervik IK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Första perioden
01:18 1-0 Jacob Nilsson (Erik Flood)

Andra perioden