Serieledare efter vinst nere på hovet mot AIK

Mora gjorde en riktigt bra bortamatch mot AIK där man gick segrande ur striden med 0-2.

Första perioden var rätt jämn. Mora hade första tio minuterna och sen hade AIK de sista tio minuterna. Mora hade ett powerplay där man kom in i matchen lite mer. Man skapade chanser men AIK:s målvakt stod i vägen. Mora åkte på ett par utvisningar och då passade AIK på att försöka få hål på Engstrand men han höll undan.

AIK var lite hetare i den andra periodens början men Mora tog över mer och mer desto längre perioden gick. Mora fick ytterligare ett powerplay och denna gång utnyttjande man tillfället. 7:35 in i perioden och i powerplay  så hittade Pierre Engvall mål  och 0-1 var ett faktum. efter målet jämnade spelet ut sig lite mer och båda lagen skapade några heta chanser var men det blev inga mer mål denna period.

I den tredje perioden så var det AIK som höll i taktpinnen lite mer. Man jagade en kvittering men Moras försvar höll undan och istället för att AIK gjorde mål så bröt Aronsson ett anfallsförsök och stack iväg mot AIK:s mål. Med sig hade han Viktor Amnér som efter att Aronsson flippat pucken över en AIK spelares klubba fick pucken och kunde öka på Moras ledning till 0-2 i nästintill öppen kasse.
AIK tog ut målvakten när det var drygt två minuter kvar i ett försök att få till en reducering men Mora höll undan och man vann matchen.