Serielunkens sista omgång ikväll

Ikväll spelas omgång 52 i HockeyAllsvenskan och det är därmed den sista matchen i serien. Vissa lag kommer att ha spelat färdigt medans andra kommer att få spela kvalspel, antingen negativt kval eller positiv kval. för Mora och Karlskogas del så väntar den HockeyAllsvenska finalen där de gör upp om vem som kommer att direkt möta det SHL lag som ligger sist i tabellen som just nu innehålls av Leksands IF men det återstår 2 omgångar där än och Leksand har bara 1 poäng mindre än 13:e placerade Rögle.

Mora har haft en tung period resultatmässigt nu de senaste matcherna efter det att man blev klara seriesegrare i HockeyAllsvenskan. Man har haft blandad kompott i spelet där man växlat med riktigt dåliga perioder men även en hel del riktigt bra perioder. Man har tappat 2-3 måls överläge i matcherna och trots det så har man förlorat. Mora har inte haft den riktiga skärpan som man blivit vana med att se dom spela med.

– Vi hade inte skärpan och energin som hade behövts och när det händer blir det ibland så att man spelar lite i sitt eget tempo och det hände mot Björklöven. När vi är bra så åker vi mycket skridskor, är fysiska och gör skitjobbet men det saknades mot Björklöven. Vi fokuserade också på fel saker istället för att fokusera helt på att vinna matchen, summerar tränare Jeremy Colliton matchen mot Björklöven.

Mora satte sig under torsdagen på bussen och påbörjade förden söderut och mot destination Norrköping. Matchen på fredag mot Vita Hästen är rent resultatmässigt helt betydelselös  då Norrköpingslaget förlorade måstematchen mot Almtuna senaste omgången och därmed försvann också deras chans att nå slutspelsserien och att få fortsätta spela in på vårkanten. Men trots att den är ”betydelselös” innebär det dock inte att matchen är viktig i sig. Mora måste komma in i det spel igen som man har haft efter julhelgen där man har åkt mycket skridskor och gjort det väldigt svårt för motståndarna att komma in frampå mål och även att kunna hålla pucken inom det egna laget.

– För oss betyder matchen något. Vanan över hur vi ska spela måste finnas där. Vi kan inte bara tro att det går att ställa om blixtsnabbt på söndag när det är dags, så fungerar det inte. Vilka som än spelar så måste vi göra rätt saker. Gör vi det vinner vi matchen och då har vi en bra känsla med oss in i matchen på söndag. För mig spelar det ingen roll att matchen inte gäller något i tabellen, den gäller alltid något så fort du drar på dig lagtröjan och jag förväntar mig en bra insats imorgon, säger Jeremy.

Laguppställningen släpps som vanligt 2 timmar innan match och Mora har åkt på en del skador, framförallt i den senaste matchen mot Björklöven.