Stark öppning av Pantern gav seger

Mora förlorade gårdagskvällens match mot Pantern nere i Malmö Isstadion. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Mora fick chansen direkt i första perioden. Redan efter 1:47 fick man spela powerplay. Men PP spelet stämde inte alls och istället för att man anföll framåt så slarvade en Moraback och Axel Wemmerborn i Pantern fick ett friläge men Christian Engstrand i Moras mål räddade. Oscar Nord i Pantern följde med upp i anfallet och lyckades slå in returen fram till 1-0 efter 3:17.

15 sekunder efteråt fick Mora återigen spela PP efter att Kim Rosdahl i IKP visats ut för en tripping. Även detta powerplay var dåligt från Moras sida. Först bjöd man på ett två mot ett läge som Engstrand klarade. I uppspelet efteråt missade domaren en misstänkt utvisning på en Panternspelare som drog ner Jacob Nilsson som var siste försvarare i Moras zon och därmed fick Pantern ett friläge. Man förvaltade chansen väl och hemmalaget tog ledningen med 2-0 genom Patrik Blomberg och Mora hade därmed släppt in två mål i boxplay.

Mora reste sig spelmässigt efter den tunga starten och var det klart bättre laget under den redterande första perioden. Man hade ett bra spel men avsluten hade en hel del övrigt att önska. Trots skotten 6-14 i Morafavör lyckades man inte spräcka nollan under matchens första 20 minuter.

Andra perioden började inte speciellt bra för Moras del som hade svårt att skapa lägen och där Pantern såg ut att ha ganska bra kontroll på händelserna på isen. Mora fick dessutom en rejäl kalldusch efter 3:47 när hemmalaget ökade på till 3-0 genom Axel Wemmenborn. Återigen en spelvändning som låg bakom målet även om det inte var lika öppet som under de två första målen.

Mora fick en lång och jobbig uppförsbacke och man hade svårt att få till något flyt i spelet i den andra perioden. När Jacob Nilsson fick en hög klubba i ansiktet med blodvite som följd fick Mora chansen att spela fem mot fyra i fyra minuter. Till en början hade man svårt att etablera något tryck men man arbetade sig in i spelformen mer och mer och med 14 sekunder kvar av PP kom också reduceringen. Viktor Amnér sköt från backplats och Robin Johansson styrde framför mål in 3-1. Och man skulle också reducera ytterligare några minuter senare när Jacob Nilsson passade pucken till Emil Bejmo som retfullt skickade pucken mellan benen på Panterns målvakt.

Mora som öppnade klart bättre i den tredje perioden och hade man förvaltat lägena väl så hade man kunnat få med sig poäng från den här matchen men man hade inte marginalerna med sig den här kvällen. Pucken fastnade i högen av spelare framför mål eller räddades av Panterns målvakt. Pantern punkterade matchen definitivt halvvägs in i perioden genom Lukas Haudum.
Mora hade några möjligheter i powerplay i slutet av perioden men lyckades inte få in pucken. Slutresultatet skrevs därmed med 4-2 och Pantern tog sin tredje raka seger.

Källa: moraik.se