Stark vändning bäddade för 3 poäng mot Timrå

Mora vann matchen mot Timrå trots en svag första period där Timrå vann den med 2-0

Mora bjöd inte till i den första perioden. Defensiven var som bortblåst å man bjöd Timrå på en hel del chanser i den första perioden. Hade inte Jacob Johansson storspelat så hade Timrå kunnat leda matchen med sex sju noll efter första perioden. Men efter drygt elva å en halv minut så fick även han kapitulera mot Timrå. Mora var efter det målet väldigt nära att kvittera då man hade en puck inne bakom Timrås målvakt men målet dömdes bort pga en målvakts interference i samma situation och Mora fick en spelare utvisad. Timrå var inte sena att utnyttja powerplayet och ökade på sin ledning till 2-0.

I den andra perioden kom Mora in som ett nytt lag på isen. Farten var betydligt högra och man började att hitta varandra på isen med passningarna. Man fick direkt ett bra tryck i Timrås zon. Tre å en halv minut in i andra perioden kunde Mora reducera mot Timrå genom Eric Flood. En liten stund senare fick Mora ett powerplay och man satte kvitteringen ganska omgående genom Linus Johansson. Timrå tog time-out efter det målet men den var helt resultatlös. Mora fortsatte sin press mot Timrå och de fick bara slå ifrån sig pucken i stort sätt hela tiden. 7,5 minut senare så tog Mora rättvist ledningen med 3-2 genom Fabian Gunnarsson helt fri framför Timrås målvakt. Fabian väntade iskallt ut Timrås målvakt innan han placerade pucken bakom Timrås målvakt. Timrå fick en jättechans att kvitter iom att Mora fick två utvisningar tätt inpå varandra vilket resulterade till spel fem mot tre i dryga 1,30. Mora höll undan och man kunde öka på sin ledning till 4-2 genom Alexander Hilmersson.

I den tredje perioden kontrollerade Mora matchen fullständigt och man var även nära att punktera matchen helt.
Timråmålvakten gjorde ett par riktigt snygga räddningar. Det blev spännande på slutet då Timrå lyckades att reducera efter ett skott mot en skymd Jacob Johansson. Timrå plockade ut sin målvakt i slutet i jakt på en kvittering. Men Alexander Deilert vela annorlunda och kunde öka på Moras ledning till 5-3.

Mora IK – Timrå IK 5-3 (0-2, 4-0, 1-1)

11:32 0-1 Johan Johnsson (Nicola Bryhnisveen)
14:55 0-2 Niklas Tikkinen (Nicola Bryhnisveen)

23:29 1-2 Erik Flood (Christoffer Björklund, Linus Johansson)