Tung förlust nere i Tingsryd

Moras segersvit bröts ikväll nere i Småland. Tingsryd var det bättre laget sett till 60 minuter.

Mora kom inte alls upp i det tempo man haft de senaste matcherna. Farten saknades, passningsspelet funkade inte, ja det var inte mycket som fungerade ikväll. Tingsryd fick alldeles för stora ytor och det straffade sig 13 minuter in i perioden då Tingsryd satte 1-0. 3 minuter senare var det dags igen då man gjorde 2-0 i powerplay. Skotten i första var HELA 16-5 till Tingsryd.

Mora ryckte upp sig inledningsvis i den andra perioden. Man fick lite fart under skridskorna och man skapade en del lägen men fick inte in pucken. Drygt 4 minuter in i perioden fick Mora chansen i spel 5 mot 3 i dryga minuten men man fick inte in en reducering. Spelet i powerplay var bra men avsluten var under all kritik. Desto längre perioden led desto mer tog Tingsryd tillbaka kommandot i matchen igen. Mycket tack vare 3 Mora utvisningar på rad som man klarade av rätt hyfsat. Men Tingsryd skulle komma att göra mål trots bra boxplay. Målet kom mellan utvisningarna efter ett friläge efter 12.31 å 3-0 var ett faktum. Tingsryd hade flera chanser att kvittera och man var väldigt nära 2 gånger då Mora lyckades rensa på mållinjen.

Den 3:e perioden lyckades domaren blåsa sönder helt. Det var utvisning efter utvisning för en massa småsaker. Det var dock Tingsryd som fick de flesta då Mora höjde tempot i den tredje perioden i jakt efter en reducering. Men Moras powerplayspel funkade inte alls i kväll och man lyckades inte göra ETT enda mål i den spelformen. Mora skulle i alla fall reducera till 3-1 genom Kevin Goumas med  2 minuter kvar. Mora plockade ut målvakten i slutet men Tingsryd var det lag som drog det längsta strået och satte 4-1 i öppen bur.