Tung seger efter straffar mot Färjestad

Färjestad gästade Jalas Arena under lördagskvällen. Mora som var i stort poängbehov ställde upp med bästa
lag och visade stor kämpaglöd i en spännande match som man också vann med 5-4 efter straffar.

Mora startade första perioden mycket bra och anföll i våg efter våg. Hemmalaget tog rättvist ledningen med 1-0 efter halva perioden genom ett snabbt och hårt skott av David Kase. Färjestad kunde strax därefter komma fri två mot en och kvitterade till 1-1 efter hemmalags slarv i mittzon. Mora hittade snabbt tillbaka i matchen och tog åter ledningen med en snygg styrning av Emil Bejmo till 2-1 efter ett vackert förarbete av backarna Tomas Skogs och Keaton Ellerby.

Andra perioden bjöd på mycket kamp och ständig spänning. Spelet svängde fram och tillbaka och bägge lagen hade flera bra läge. Färjestad snappade åter upp en slarvpass av hemmaspelare och kunde göra 2-2. Mora kom omgående tillbaka genom Andrew Rowe som påpassligt fångade upp en puck anfallszon, avancerade och snärtade in 3-2.

I tredje period tar Mora ledningen med 4-2 genom Matt Bailey som var påpassligt framme. Chanserna avlöste varandra och gästerna lyckades både reducera och kvittera till 4-4 efter lite hemmaslarv. En spännande match som fortsatte i förlängningen och till straffavgörande där Christian Engstrand blev matchhjälte efter att ha tagit samtliga straffar, David Kase satte sin straff. En fullsatt arena och härlig inramning lyfte Mora till två poäng.

Källa: moraik.se