Uddlöst Mora föll mot Rögle i det viktiga bottenmötet

Mora var inte med från start där man slarvade i uppspelen och passningarna satt långt ifrån där de skulle. Det gjorde att Rögle gång på gång fick komma i anfall och målvakten Christian Engstrand tvingades gång efter annan till avancerade räddningar. Till slut kom också 1-0 till gästerna efter rejält slarv bakom egen målbur och målet kan utan tvekan läggas in under kategorin bjudningar.

Mora kom sedan ut något piggare i den andra perioden och skapade också några halvchanser i inledningen. När matchen stod och vägde som mest hittade dock domarna sex utespelare för Mora och första boxplayspelet denna afton blev en riktigt tråkig historia. Vunnen tekning bakåt och direktskott resulterade i en 2-0 ledning för gästerna och Mora var i detta i läge i en ganska brant uppförsbacke. Några minuter senare fick man ändå kontakt när Jacob Nilsson efter ett bra powerplay till slut pricksköt in reduceringen bakom en chanslös Röglemålvakt. Hemmalaget hade sedan även fler lägen till ytterligare ett mål men pucken letade sig dessvärre aldrig över mållinjen.

Matchen stod i den tredje perioden och vägde där båda lagen skapade några halvchanser men där också båda målvakterna höll tätt. Det skulle krävas ett misstag för att vi skulle få se ytterligare ett mål och tyvärr var det Mora som stod för det. Rögle fick en två mot en situation som man utnyttjade och 1-3 var ett faktum. Hemmalaget skakade ändå liv i matchen igen genom en reducering mindre än tre minuter från slutet men det räckte tyvärr inte. Gästerna höll ut och kunde åka hem med alla tre poängen i bagaget. För Moras del får man jaga vidare för att ta sig över strecket. Nästa match är mot Linköping på onsdag.

Källa: moraik.se