Ung talang skriver på för Mora IK

Den 20-årige tjeckiska talangen David Kaise har skrivit på för Mora IK under gårdagen.

David debuterade som 17-åring i Tjeckiens U20-landslag och har under de tre senaste säsongerna varit med och spelat JVM. Totalt har han hunnit med 70 juniorlandskamper på U20 nivå men också 56 landskamper för U18-landslaget.  Rent klubblagsmässigt har han större delen av sin karriär tillhört Piráti Chomutov där han debuterade i A-laget som 18-åring. Davids bror Ondrej spelar redan i NHL och David, som spås en lysande framtid, väntas gå samma väg inom några år. Han är också draftat av Philadelphia Flyers.

– David är en kvick, kreativ och skicklig spelare som tävlar och jobbar hårt varje byte. Han kan spela både ytterforward och center och är användbar i olika matchsituationer. Det är en av Tjeckiens största talanger som ska bli otroligt spännande att följa den kommande säsongen, säger sportansvarige Anders Sundby.

Kontraktet är skrivet på ett år.