Dålig start fällde Mora återigen

Mora åkte från Tingsryd till Stockholm för att ta tre poäng. Men Mora stod för en av säsongens sämsta match och förlorade matchen med 4-2.

I första perioden så var det AIK som tog kommandot. Redan efter 1.03 in i perioden åkte Deilert på en utvisning. Att dra på sig utvisningar mot AIK straffar sig ofta så även denna gång. 18 sekunder in på utvisningen så ringde det i Moramålet och 1-0 var ett faktum efter ett backskott som letade sig in bakom en skymd Jacob Johansson. Minuten senare var det dags igen. AIK ökade på sin ledning till 2-0 och Mora hängde inte alls med i matchen. Mora åkte ytterligare en utvisning och då ökade AIK på sin ledning till 3-0. Mora var inte alls med i matchen förutom i slutet av första perioden då man fick spela powerplay. Då var man riktigt nära att reducera men man fick inte in pucken bakom Rahm.

Moras kräftgång fortsatte i den andra perioden. Man inledde perioden hyfsat och man hade ett rätt så bra tryck nere i AIK:s zon. Men redan efter 1:30 in i andra perioden så drog Daniel Hermansson på sig en utvisning vilket skulle komma att förstöra Moras momentum i början av perioden. AIK tog över matchen helt igen och Mora började återigen att slarva och man var alldeles för stillastående i egen zon. I och med att Mora agerade som man gjorde kunde AIK öka på sin ledning till 4-0 i mitten av perioden. Mora åkte även på en utvisning några minuter senare men man höll undan och 4-0 stod sig perioden ut.

I tredje perioden var det ingen skillnad mot de föregående perioderna de första 14 minuterna. 14:08 in i tredje perioden spräckte Linus Johansson Rahms nolla och 5 minuter senare styrde Daniel Hermansson pucken efter ett skott från Alexander Deilert när det var mindre än minuten kvar av matchen.

Statistik:

AIK–Mora 4–2 (3–0, 1–0, 0–2)
Skott: 33-33 (12-9, 10-10, 11-14)
Utv, AIK: 2×2. Mora: 5×2.
Domare: Pierre Schilken, Luleå.