Emil Aronsson lämnar för AIK

Emil Aronsson är klar för AIK Hockey.

Emil har spelat i Mora IK de senaste fyra säsongerna. Två år i HockeyAllsvenskan och två år i SHL.
– Att nu få spela i AIK ska bli väldigt roligt. Jag är Stockholmare vilket gör att det känns som att få komma hem igen, säger Emil Aronsson till AIK:s hemsida.
Hans senaste säsong i HockeyAllsvenskan var 2016/2017, när Mora gick upp i SHL och spelade ihop hela 32 poäng den säsongen.

Det är troligt att Aronsson kommer få en framträdande roll i AIK:s lag nu. Klubben har minskat sin spelarbudget ordentligt, och Aronsson kan mycket väl komma att bli klubbens förstacenter.
– Varför jag valde AIK hade att göra med hur Anders Gozzi lade upp det. Vi pratade mycket om målsättningar och hur AIK vill spela nästa år.
Det kändes som rätt beslut för mig och jag ser verkligen fram emot att få starta säsongen, säger Emil Aronsson, som blir åttonde spelaren klar på forwardssidan till aikhockey.se