Förlust mot IK Oskarshamn

Mora kom inte upp i den standard som man haft de senaste matcherna i HockeyAllsvenskan. Mora verkade trötta i benen och man fick bara till några halvchanser mot Dan Bakala i Oskarshamnsmålet. Man fick ingen vidare kontroll på händelseutvecklingen i de två första perioderna och ju längre matchen led desto mer tog Oskarshamn över spelet. Dryga 16 minuter in i första perioden så kunde gästerna ta ledningen genom Joakim Hagelin efter att man gått bort sig i egen zon.
I andra perioden blev spelet inte mycket bättre, snarare tvärtom. Mora kom ut som ett lag utan gnista och man hade ingen fart på skridskorna. Oskarshamn hade inga som helst problem med att freda sig mot Moras uddlösa anfall. Mora fick ett jätteläge att ta sig in i matchen då Joakim Hagelin åkte ut 2+2 för Abuse of officials och Crosschecking.
Istället för en kvittering så kunde bortalaget öka på sin ledning efter en klockren bjudning från hemmalaget. Mora ska tacka Jacob Johanssons storspel i målet som höll siffrorna nere.
Däremot i tredje perioden kom hemmalaget ut lite mer taggade och man började att spela hockey. Man började låta pucken göra jobbet och man fick lite mer fart under fötterna. Skotten började att hitta på mål istället för utanför och man hade trafik framför Oskarshamns mål. Nära fyra minuter in i tredje perioden kom så reduceringen genom Pierre Engvall. Minuter senare hade Andreas Stene ett jättelägen att kvittera omarkerad framför målet men fick inte till avslutet.
På måndag redan har Mora chansen till revansch då man tar sig an Vita Hästen hemma i Smidjegrav Arena.
Statistik för matchen
Mål:1-2 ( 0-1, 0-1, 1-0 )

Skott: 30-30
Utvisningar: Mora 2×2 Oskarshamn: 4×2