Förlust mot Timrå

Mora hade innan eftermiddagens match pratat om att stå emot Timrås press i inledningen men det gick inte all som man tänkt sig. Redan efter 27 sekunder gjorde Timrå 1-0 genom Johan Persson. Timrå höll i taktpinnen i stort sett hela perioden och Mora kom inte alls upp i den standard som man är vana att se dom. Man hade inget anfallsspel och bakåt var det inte heller vidare bra spel. Om inte Moras målvakt storspelat så hade siffrorna runnit iväg ordentligt i den första perioden. Timrå fick bl a en straff tilldömd men som man missade.

Mora hängde inte med riktigt i början av den andra perioden heller och redan efter dryga 13 sekunder in i perioden var det ytterst nära att Timrå ökade på sin ledning efter en miss i egen försvarszon från Moras sida där en Timråspelare kom fri men Mathias Pettersson i Moramålet var med på noterna och avstyrde det rätt enkelt. Mora fick efter 11:30 ett powerplay och fick fart på skridskorna och man började att hitta varandra i offensiv zon. Mora kvitterade också genom Kevin Goumas med ett välplacerat skott hittade nätet bakom Timråmålvakten. Iom målet tog Mora också över mer och mer och man placerade sig längre stunder i offensiv zon men man fick inte någon utdelning och efter att Mora slarvat i egen zon kunde Elias Pettersson ge Timrå ledningen i matchen igen.

Mora fortsatte att ha svårt att skapa några riktigt vassa lägen och man saknade fart och frenesi i spelet. ist skulle Timrå öka på ledningen till 3-1 genom Jeremy Boyce-Rotevall efter drygt 11:50 in i tredje perioden. Mora lyckades reducera genom Alexander Hilmersson som kyligt stod och siktade ett tag innan han skickade upp pucken i det bortre krysset. Mora tog med 2:30 kvar av sista perioden ut sin målvakt för att i spel 6 mot 5 de sista minuterna men man lyckades dock inte få in pucken i mål.

Timrå IK – Mora IK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Första perioden
00:27 1-0 Johan Person (Jonathan Dahlen)

Andra perioden