Ineffektiviteten fällde Mora mot Storhamar

Mora IK inledde Mora Armatur Trophy med en strafförlust mor norska Storhamar. Man avlossade hela 44 skott mot Storhamar målet men
lyckades bara få in 3 puckar bakom målvakten.

Den första perioden var fartfylld men man var alldeles för slarviga i sina passningar och uppspel. Matchen gick fram och tillbaka och båda målvakterna vart ganska fort varma i kläderna. Mora tog ledningen redan efter 48 sekunder in i första perioden genom Alex Aleardi efter att han fångat upp sin egen retur. Storhamar arbetade sig in i matchen och man lyckades kvittera efter 11:32 in i perioden genom Joey Tenute efter ett 3 mot 2 läge.

I den andra perioden började Storhamar bäst och Timo Niemi i Mora målet fick göra en hel del fina räddningar. Mora arbetade sig in i matchen ju längre perioden gick och man spelade ett snabbt och vasst anfallsspel men framför mål var man väldigt ineffektiva. Trots Moras press mot Storhamars mål så var det Storhamar som skulle ta ledningen 13:50 in i perioden genom förre Moraspelaren Mikael Zettergren som fick in pucken bakom duktige Timo Niemi i Moramålet. Kvitteringen lät inte vänta på sig utan dryga minuten senare genom Pierre Engvall skickade in pucken i Storhamars mål. Mora hade ytterligare en puck i mål starx efter kvitteringen men det blev bortdömt pga spelare i målgården.
Fabian Gunnarsson åkte på ett matchstraff efter en väldigt tveksam situation där Fabian tacklade en Storhamarspelare som vände upp ryggen precis innan tacklingen kom.

Mora klarade av det långa numerära underläget utan några större svårigheter och resten av den tredje perioden vart en jämn tillställning. Det saknades inte chanser för något av lagen men det var Storhamar som skulle ta ledningen efter 12:50 in i perioden återigen av fd Moraspelaren Mikael Zettergren. Mora kvitterade efter 18:56 in i perioden genom Emil Bejmo efter en kraftig slutforcering där man plockat ut målvakten i jakten på en kvittering. en chansning som alltså lyckades för en gång skull. Detta innebar att matchen gick till förlängning och väl där var det Storhamar som var närmast ett mål.

Matchen gick till straffar och det krävdes hela 18 straffar innan man fick en segrare i matchen. Joey Tenute satte den avgörande straffen och Storhamar gick segrande ut från matchen.

Mora IK – Storhamar 3-4 e.str (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

00:48 1-0 Alex Aleardi (Alexander Hilmerson)
11:32 1-1 Joey Tenute (Mathias Holst Jensen)

33:50 1-2 Mikael Zettergren (Erik De la Rose