Inför Almtuna – Mora

infor-match

Uppehållet har kommit till ända och det är åter dags för match, denna gång nere i Uppsala.

Mora stod för en bra match senast mot Timrå där man hämtade upp ett 0-2 underläge och man vände och vann med hela 5-2. en stark orsak till den segern var Moras morals och hjärta för klubben. Segern i sig var rätt viktig då man alltid vill sluta med seger, speciellt inför ett litet uppehåll så man har momentum inför kommande matcher.

– Innan en sådan match innan ett uppehåll hoppas man alltid på en bra insats för man lever på den känslan fram till nästa match. Vi mötte ett bra lag och det var riktigt starkt att komma tillbaka från underläget vi hamnade i. Det var ingen perfekt match men mentalt var det som sagt var starkt att vända och vinna matchen, summerar Jeremy Colliton.

Tabellen är jämn, det skiljer endast 13 poäng mellan toppen och botten och det krävs endast 4 segrar för jumbon, i detta fall Södertälje för att komma ifatt någorlunda. Mora ligger just nu på en sjunde plats men dock på samma poäng som just kvällens motståndare Almtuna som ligger på en sjätte plats med 24 poäng men har +10 i målskillnad på Mora. Senast lagen möttes så gick Almtuna vinnande ur striden med en komfortabel 5-1 seger.

– Vi är så klart missnöjda med insatsen i den matchen. Starten var inte alls bra men vi kom nästan ikapp och det kändes som vi var nära på att kunna vända i den tredje perioden. Under den tiden hade dock inte detaljerna satt sig och då blir man straffad. Vi har utvecklats och blivit bättre sedan dess och vi har en chans att åka ner och ta tre poäng.

Att det blir en tuff match råder inga tvivel om. Almtuna är ett starkt hemmalag och har fem segrar på de sex senaste matcherna jämfört för Mora som har tre segrar på de sex senaste matcherna. Almtuna vände även dom i deras senaste match mot Västervik ett 0-2 underläge till seger med 5-2.

– Vi måste fokusera en del på starten av matchen för där måste vi bli bättre. Vi pratar ofta om att inte ge bort något gratis och det är verkligen viktigt. Om vi får en bra start och tvingar dem att spela efter våra villkor så kommer vi ha en bra chans att vinna, säger Jeremy.

Källa: moraik.se