Inför IF Björklöven – Mora IK

infor-match

Mora tog i fredags bussen upp till Umeå för att ikväll ta sig an Björklöven i T3 Center.

Mora har sakta men säkert börjat att växa in i HockeyAllsvenskan på allvar och spelarna och ledarna verkar nu ha hittat ett sätt att få varandra att jobba för klubben och laget men även också individuellt. Laget har på de senaste 4 matcherna skrapat ihop 10 poäng av 12 möjliga vilket är mer än godkänt. Mora vann även den senaste matchen i veckan borta mot MODO, detta efter att man vänt ett 1-0 underläge till en härlig 1-3 seger i den tredje perioden och inom de 7 sista minuterna som var kvar av matchen. Mora hade även en 4:e puck inne men det var redan blåst för en utvisning av en Moraspelare i en sekvens innan.

Mora gjorde inte av sina bästa matcher hittills denna säsong och det var inte den sämsta heller och man var nöjda med genomförandet av matchen i det stora hela.

Mora tog bussen hem efter mötet med Modo och man har haft några dagar hemma nu med träning och vila inför kvällens match. Björklöven har haft en rätt dålig inledning på säsongen där man endast plockat 12 poäng av 33 möjliga ( 3 segrar, 2 oavgjorda och 6 förluster ) och man vann sin senaste match även den hemma i T3 center mot IK Pantern med 4-3 efter förlängning och nästjumbo i HockeyAllsvenskan jä,fört med Mora som ligger på en 6:e plats och har 18 poäng av 36 möjliga.

– Jag har sett dem ganska mycket och det är ett bättre lag än vad tabellen visar, speciellt de senast sex matcherna har de varit bra. Det är en rolig arena att spela i med en bra atmosfär och vi har vunnit där förut. Men det är lite som vanligt, det gäller att spela ett smart bortaspel och inte ge dem några gratislägen och samtidigt utnyttja våra chanser, säger Jeremy.

Hur Moras femmor ser ut avslöjas som vanligt 2 timmar innan pucken släpps men klart är att b la Fabian Gunnarsson inte kommer till spel då han är avstängd efter den senaste matchen då han åkte på en 5+20 min utvisning för kneeing.

Källa:moraik.se