Inför Mora IK – Södertälje SK

Mora tog en viktig seger nere på hovet i lördags kväll mot AIK med siffrorna 0-2. Matchvinnare var ingen mindre än Christian Engstrand som höll sin andra nolla för säsongen. I morgon måndag kommer Södertälje SK på besök i Smidjegrav Arena.

Mora är inne i ett stim nu med sju raka segrar. Mora tog som bekant sig an AIK nere på Hovet och efter en mållös första period så skulle Mora spräcka nollan på Linus Lundin i AIK kassen. 7:35 in i den andra perioden överlistade Pierre engvall Lundin i AIK kassen och 0-1 lyste på resultattavlan. I den tredje perioden ökade Mora på till 0-2 genom Viktor Amnér efter ett fint pass från Emil Aronsson.

– Vi pratade innan matchen om att vi ville hantera trycket från en fullsatt arena på bortaplan och spela enklare när det var nödvändigt och jag tycker att vi gjorde det utan att för den skull inte bli för passiva. Vi fick avsluta matchen med en ganska tunn bänk så vi kunde inte trycka på alltför mycket för att skapa offensiv men laget stängde istället matchen på ett bra sätt i tredje. Som vi har sagt innan måste vi kunna vinna matcher på olika sätt och lördagens match var ett bra exempel på det, sammanfattar Moras tränare Jeremy Colliton.

Ytterligare ett glädjeämne från den senaste matchen var naturligtvis den stora tillresta Moraklacken som fanns på plats och stöttade fram laget under hela matchen.

– Jag vet med säkerhet att det hade betydelse för spelarna. Vi visste att det skulle komma en del fans från Mora men när vi klev ut på planen precis före nedsläpp och såg att hela ena hörnet var helt rött så var det ett riktigt känslomässigt lyft. Matchen var full av känslor och när man har den supporten som vi hade igår så gör det en stor skillnad för energin där ute på isen, säger Jeremy.

I och med segern så tog Mora över första platsen i den HockeyAllsvenska tabellen från BIK Karlskoga och man är två poäng före Karlskoga. Ner till Tingsryd och Pantern är det hela 11 poäng och tredjeplatsen i tabellen. Just nu är det många matcher på få dagar som spelas. Mora tar sig an södertälje på måndag och lagen har möts två gånger tidigare denna säsong där mora har vunnit dessa, 3-1 på hemmaplan och 1-4 på bortaplan.

– Det är ett lag som spelar strukturerat och tvingar oss att ta oss förbi fem spelare i mittzonen i största möjliga mån. Det är upp till oss att komma igenom och hålla ett högt tempo. Vi vill få dem att spela i egen zon så mycket som möjligt och skapa momentum med långa anfall. De känner med all säkerhet desperation över att få poäng för att klättra i tabellen. Men vi behöver de där poängen lika mycket och måste matcha deras desperation, säger Jeremy och fortsätter.

– Vi går igenom en liten motgång just nu med några sjukdommar och skador och det är en möjlighet för oss att visa vår karraktär. Gruppen måste hitta ett sätt att vinna oavsett vilken situation vi befinner oss i. Det är så ett vinnande lag gör och jag förväntar mig en bra match imorgon, avslutar Jeremy.

Det finns en del frågetecken inför morgondagens match. Hur laget formeras bestäms först efter morgondagens värmning. Klart är dock att både Alex Aleardi och Filip Halvordsson missar matchen imorgon p.g.a. skador.

Källa: moraik.se