Lagacé klar för Mora IK

Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold
Den kanadensiske forwarden Jacob Lagacé klar för Mora IK.

Lagacé kom till Sverige säsongen 2014/2015 där han var kontrakterad med Asplöven. Den första säsongen gjorde han imponerande 57 poäng ( 20 mål & 37 assist ) och han vann även Hockeyallsvenskans poängliga överlägset. De senaste säsongerna har han spelat för Luleå HF där han under de 2 åren producerade 39 poäng under närmare 100 SHL matcher. Förutom spel i HockeyAllsvenskan och SHL har han spelat 111 matcher i ECHL och 124 AHL-matcher.

– Det känns väldigt bra att Jacob valde att komma till oss. Det är en spelare som har en bra skridskoåkning och som alltid ger 100% i varje byte. Att han även har en fallenhet för att göra poäng gör ju inte saken sämre. Vi är övertygade att han kommer trivas utmärk här hos oss att det kommer avspegla sig i hans spel, säger sportansvarige Anders Sundby.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ha skrivit på för Mora. Jag ser detta som den bästa lösningen jag kan få och jag vill verkligen göra det bästa av den här möjligheten, för klubben, fansen och för mig själv, säger Jacob själv.

Kontraktet är skrivet på två år och vi hälsar Jacob varmt välkommen till Mora!

Källa: moraik.se