Miljonvinst föregående säsong

Förra säsongen kantades av olika problem i båda lag och klubb. Man åkte på en del skador på nyckelspelare och det gick lite knackigt ett tag men man ryckte upp sig och man avslutade ändå säsongen med godkänt resultat.

Ekonomiskt så har det varit lite av en berg och dalbana under säsongen. Man hade ett hyfsat bra kapital i början men man räknade fel i diverse utgifter b la kostade juniorerna på tok för mycket mot budgeterat och man hade en riktig svår ekonomisk situation efter Daladerbyt nere i Globen i januari. Man gick ut med att om man inte fick in pengar från både sponsorer och privatpersoner så skulle klubben inte klara av det uppkomna läget.

Och som sponsorer, privatpersoner och supportrar ställde upp. Man gjorde allt för att hjälpa klubben ekonomiskt och nu visar sig resultatet av denna vädjan.
Till stor hjälp har även Mantas Armalis och Lucas Bengtssons nyskrivna NHL kontrakt varit, de har bidragit till största delen att man gjort denna vinst.

Mora IK gör en vinst med hela 1,9 miljoner kronor föregående säsong och man har ett eget kapital på hela 4 miljoner kronor.

Till kommande säsong har man lite större spelarbudget än föregående säsong, inte mycket större men det är iaf mer.

Utöver denna budget så tillkommer Spelarstödet som är en utomstående insamling som inte räknas med i någon form av spelarbudget.