Mora bröt förlustsviten mot VIK Västerås HK

Mora tog 3 viktiga poäng borta mot Västerås och i och med det så bröt man den 3 matcher långa förlustsviten.

I den första perioden var det ingen underhållande ishockey som spelades utan mer vilja och ett bättre styrt spel från båda lagen och man släppte inte heller till några gratischanser. Mora var det lite bättre laget och man tog även ledningen i matchen 0-1 efter dryga 10 minuters spel efter att Kevin Goumas först sköt pucken på mål och han var även framme på returen och han kunde slå in pucken bakom Västerås målvakt. Det tog ytterligare 5 minuter innan Mora ökade på sin ledning till 0-2 genom en styrning av Mathias Bromé via skridskon på Ludvig Elvenes skott. Målet skulle komma att videogranskas men godkändes då det inte förekom någon sparkrörelse. Mora såg ut att gå in i pausvilan med en 2-0 ledning men Västerås reducerade till 1-2 när det återstod 1,20 kvar av den första perioden.

Västerås var det hetare laget i den andra perioden inledningsvis. Mora spelade ändå rätt bra hockey i egen zon och höll Västeråsspelarna ut u kanterna eller långt från mål. 8 minuter in i perioden kvitterade Västerås efter att man kom in just framför mål och kunde trycka in pucken bakom Timo Niemi i morakassen och det var kvitterat 2-2.Drygt 5 minuter senare tog Västerås ledningen i matchen efter slarv från Timo Niemi och en av Moras backar som inte fick iväg pucken utan Eddie Davidsson kunde sno åt sig pucken och lägga in den i öppen kasse. Istället för att gräva ned sig i och med detta så såg Mora ut att tända till lite extra och man började att trycka på för en kvittering. Drygt 15:30 in i perioden kom så också kvitteringen för Mora IK till 3-3 där Jacob Nilsson efter en urläcker dragning fick ner Västerås målvakt på isen och la sedan upp pucken i nätet bakom honom.

I den tredje och sista perioden så kom Mora ut betydligt hetare än som var fallet i den andra perioden. Betydligt mer skridskoåkning och man hade fart under skridskorna. Kevin Gagné kunde rättvist också ge Mora ledningen återigen i matchen 3-4 efter 8:51 in i den sista perioden när han kämpade in pucken bakom Västerås målvakt. Trots 2 powerplay för Västerås efter att Mora tagit ledningen så skapade man inte mycket framför Moras mål. När det återstod ca 1:45 kvar av den sista perioden plockade Västerås ut målvakten i ett sista försök för att få till en kvittering men istället så fastslog Mora slutresultatet till 3-5 genom mål av Jacob Nilsson i öppen kasse. Detta var även Jacob Nillsons andra mål för kvällen.

MATCHFAKTA

VIK Västerås HK – Mora IK 3-5 (1-2, 2-1, 0-2)

Första perioden
10:20 0-1 Kevin Goumas (Ludvig Elvenes)