Mora förlorade även returmötet mot Västerås

Mora låg under med 3-1 mot Västerås efter två perioder men man hämtade upp underläget och kvitterade till 3-3 i den tredje perioden.

Första perioden var inte alls om gårdagens möte tempomässigt. Västerås inledde bäst och Jacob fick göra några fina räddningar. Västerås var väldigt vassa i sina powerplay och man var väldigt nära att ta ledningen men Jacob storspelade i målet. Matchen skulle komma att ta en vändning efter det att Robin Johansson åkte på en riktigt ful huvudtackling från Juha Uotila som fick matchstraff för den förseelsen. Mora fick fem minuters powerplay vilket man verkligen inte tog till vara på. Man slarvade mycket återigen i sitt passningsspel och man lyckades inte åstadkomma en enda farlighet.

Andra perioden inledde Mora bäst genom två raka powerplay. I sitt andra powerplay fick Man ett bra tryck mot Västeråsmålet och man lyckades tillslut få in pucken i mål genom Kristian Jakobsson. Mora började att slarva efter det målet och Västerås kunde relativt enkelt kvittera efter några minuter. Fabian Gunnarsson åkte på en lite konstig utvisning och Västerås kunde öka på sin ledning till 2-1 efter att försvaret gått bort sig helt. Mora hade några lägen efter det att kvittera men man sköt antingen utanför eller mitt på målvakten.

Den tredje perioden blev väldigt händelserik. Västerås fick ett tidigt powerplay och man ökade även på sin ledning till 3-1. Mora visade efter det klubbhjärta och man började att spela hockey igen. Nästan nio minuter in i tredje perioden så reducerade man till 3-2 genom Jacob Nilsson. Några minuter senare så fick man återigen chansen i powerplay. Man lyckade kvittera till 3-3 genom Patrik Karlkvist. Man såg ut som att man iaf skulle ta med sig en poäng hem men det grusades efter dryga sjutton minuters spel då Västerås tog ledningen återigen med 4-3. Mora plockade ut målvakten i slutet men man lyckades inte kvittera igen.

Presskonferensen efter matchen