Mora IK klara för play-off serien

klubbmärke

Spelarna i Mora IK visste vad som gällde ikväll, man var tvungna att ta minst två poäng eller att vinna var ett måste för att vara säkra på vidare spel denna säsong.

Mora etablerade tämligen omgående ett riktigt bra tryck i Almtunas zon och man hade bud på flera mål under matchens första minuter. Man spelade fullständigt ut Almtuna och Almtunas spelare hängde inte alls med i det tempo Mora satte. Mora tog efter 7:53 ledningen genom Joakim Lilliehöök som satte inte bara Moras 1-0 mål utan satte även sitt första mål för säsongen i Mora IK:s tröja. Att det stod 1-0 efter första perioden ska bortalaget tacka sin målvakt för som gjorde en hel del riktigt bra räddningar. Mora gick till periodvila med en 1-0 ledning i ryggen och att man vann skotten med 15-6.

När Mora inte fick utdelning i första perioden så var det en annan femma i den andra.
Mora satte ett riktigt bra tryck i anfallszon och man bibehöll trycket under långa stunder. Drygt 5:30 in i perioden fick Andreas Stene chansen när han kom in i anfallszon via vänstra kanten och sköt ett slagskott och Almtunas målvakt var på pucken med plockhandsken men klarade inte av att få pucken i plockhandsken. Pucken träffade i utkanten av plocken och gick i en liten båge bakom Almtunas målvakt och det innebar att Mora ökade på sin ledning  till 2-0..
Mora satte även 3-0 drygt 15 sekunder senare genom Alexander Hilmersson som lite fräckt tog puck av Karl Pearson framför Almtunas mål och gick till vänster och väntade kyligt ut Almtunas målvakt som gick ner på knä för att täcka efter isen, då vart det öppet högre upp i målet och Hilmersson var inte sen att uppfatta det utan la in pucken högt bakom målvakten. Almtuna var inte helt ofarliga när de av de fåtal chanser kom upp i banan och in i Moras zon. Almtuna skulle komma att få ett friläge men Karlkvist kom ifatt Almtunaspelaren och konstigt nog så fick Almtuna en straff där de fick chansen att reducera och komma i i matchen men Jacob Johansson var med på dragningarna i straffen och kunde enkelt fånga upp pucken i plockhandsken. Någon minut senare så skulle Mora öka på sin ledning ytterligare till 4-0 då Mora via en kontring och Andreas Stene hittade Pierre Engvall via ett kanonpass som distinkt kunde sätta pucken i mål genom ett vasst handledsskott.

Den tredje perioden var enbart en transportsträcka för Mora. Man spelade på resultatet hela perioden och man hade fullständig kontroll på matchen. Almtuna har i stort sett insett att matchen är förlorad och de började att visa detta genom att man blev grinigare och det uppstod en handfull små slagsmål när domaren tappade matchen helt å hållet i den tredje perioden. I stället för att ta ut den som startade slagsmålet och där en av spelarna varit passiv och visat att man inte ville ha slagsmål så plockar domaren ut båda spelarna vilket ökar ytterligare på den irritation som redan är på isen. Mora skulle dock trots en rad omdiskuterade domslut fastställa slutresultatet till 5-0. Pierre Engvall skulle göra ytterligare ett mål då Christoffer Björklund slog ett diagonalpass över till Engvall som drog till med ett slagskott som lite turligt nog letade sig in i målet mellan benen på Almtunas målvakt som nästan fick tag på pucken men den gled sakta in i mål bakom honom.

I och med denna seger så slutade Mora på en sjätte plats i tabellen och man blev därmed klara för vidare spel.
Nu börjar Meca Hockey Race som ska tillslut ta två lag till SHL i vår. Om det blir HockeyAllsvenska lag eller de två lag från SHL eller en mix av dessa lag får nu detta race avgöra.