Mora tog två poäng med sig hem

Daniel Hermansson behövde 27 sekunder in i förlängningen för att Mora skulle ta med sig två poäng hem till Dalarna.

Det var en intensiv första period med mycket fart å fläkt. Båda lagen skapade en hel del chanser, lite Hawaii hockey innan hemmalaget kunde ta ledningen med 1-0 efter att Mora tappat markeringen i sin egen zon och Gustaf Thorell kunde styra in pucken. Kvitteringen lät inte vänta på sig då Pierre Engvall efter 40 sekunder satte 1-1 bakom Gistedt i Karlskogamålet. Pierre stod för en fin uppåkning från egen zon och avslutade med bravur. Det blev en del chanser efter det men inga större svårigheter för målvakterna att avvärja dessa.

Mora startade den andra perioden med en ordentlig press mot Gistedt i Karlskogamålet. Man var väldigt nära att ta ledningen men pucken gick utanför 2 gånger den öppna målburen. Pressen gav lite senare resultat i form av powerplay men man gjorde ett digert misstag där man pucken mitt på bladet på en Karlskogaspelare som genom friläget kunde ge Karlskoga ledningen med 2-1 genom Johan Nilsson.
Matchen stod sedan och vägde och båda lagen där de skapade några heta målchanser. Från ingenstans stack Mora upp i ett anfall och kunde kvittera till 2-2 genom Linus Johansson. Målet krävde dock videogranskning innan det godkändes. Erlend Lesund bl a fick matchstraff i tumultet efter målet då det uppstod slagsmål. Mora var det laget som tag till vara på detta och Linus Johansson kunde göra sitt andra mål för kvällen och ge mora ledningen med    2-3. Ledningen skulle inte hålla i sig någon längre tid då Karlskoga lyckades kvittera till 3-3 med mindre än minuten kvar genom Christian Berglund via en styrning.

Mora fick en mardrömsstart på den sista perioden då man fick en tidig utvisning och fick spela boxplay. Karlskoga utnyttjade det på bästa sätt genom matchens 2:a 2 målskytt för kvällen Christian Berglund som gav laget ledningen med 4-3. Drygt 2,5 minut senare skull det bli mål igen men då genom Emil Beijmo som kvitterade till 4-4. Resten av perioden var det Hawaii hockey igen där lagen turades om att ha några hyfsade chanser. Patrik Karlkvist fick ett jätteläge till att ge Mora ledningen i matchen efter att en Karlskogaspelare satt på botbänken men Gistedt kunde rädda pucken.

Matchen gick till förlängning där mora fortsatte att spela powerplay och man lyckade att efter 27 sekunder få in pucken bakom Gistedt.

BIK Karlskoga – Mora IK 4-5 e.öt (1-1, 2-2, 1-1, 0-1)
Period 1
06:33 1-0 Gustaf Thorell (Henrik Larsson)
07:13 1-1 Pierre Engvall (Alexander Deilert, Patrik Eklund)