Mora vann på straffar nere i Oskarshamn

Hempa

Mora tog 2 väldigt viktiga poäng nere i Oskarshamn i eftermiddags då man vann med 2-1 efter straffar.

Den första perioden var inte den bästa man sett men den var ändå ganska underhållande. Det var två väldigt tajta lag som inte släppte allt för mycket på defensiven. Oskarshamn kom ut ganska hårt i början och Mora var inte riktigt med på detta utan man fick försvara sig ganska mycket. Men Mora bet sig in i matchen och ju längre den gick och man tog över spelet mer å mer. I slutet av perioden åkte Mora på en utvisning men Mora hade trots detta ett jätteläge men Victor Backman fick inte till avslutet utan Oskarshamn kunde få till en spelvändning och Wahl i Oskarshamn fick pucken och visade varför han vann skytteligan i HockeyAllsvenskan och satte distinkt 1-0 bakom Jacob Johansson med 3 sekunder kvar av första perioden.

I den andra perioden fortsatte Mora där man slutade den första där man satte press i Oskarhamns zon. Man fick till några chanser och man fick även spela 5 mot 4 men fick inte till sitt powerplay alls. Den andra perioden var även den ganska lik den första. Hyfsad spelkvalité och Mora kom inte riktigt upp i den fart man brukar och ska ha i dessa matcher. Mora hade lite problem med ett defensivt spelande Oskarshamn men man hade trots det ett par chanser.

Den tredje perioden startade Mora lite för avvaktande. Oskarshamn kunde komma in i Moras zon lite väl enkelt och Oskarshamn hade bud på flera mål men man fick inte in pucken bakom en storspelande Jacob Johansson i Moras mål. Mora kom in i matchen mer å mer och man hade även chans å kvittera ett par gånger innan Mora till slut fick hål på Dan Bakala. Emil Beijmo hittade Linus Johansson i en spelvändning där han bröt sig in på mål från förlängd mållinje och skickade in pucken mellan benen på Bakala och kvitterade till 1-1. Efter kvitteringen så blev det ett lite mer chanser för båda lagen där målvakterna fick göra några svettiga räddningar.

Matchen gick till förlängning vilken blev mållös. Det krävdes straffar för att kunna utse en vinnare och Daniel Hermansson satte den avgörande suddenstraffen samtidigt som Jacob Johansson räddade Oskarshamns sista straff.

Mora tog iom detta två väldigt viktiga poäng i den otroligt jämna serien mot play-off.