Ny förlust efter straffar mot Tingsryd

Mora tog bussen ner till Tingsryd för en ny match mot serieledarna i HockeyAllsvenskan.

Första perioden var Moras. Man hade ett bra tryck i anfallszon och man skapade ett flertal halvchanser. Tingsryd kom inte till i de få anfall de lyckades åstadkomma. Mora tog ledningen med 1-0 genom Daniel Hermansson på retur efter Linus Johanssons skott i powerplay. Tingsryd fick ett powerplay några minuter senare och lyckades kvittera 1-1 då Jacob Johansson först gjorde en riktig kanonräddning men han inte vara med på returen.

I andra perioden fortsatte Mora att mala på som man gjorde i den första perioden och man skapade lite chanser. Man brände tyvärr 2 frilägen genom Pierre Engvall och Kristian Jakobsson. Pierre hade även ett kanonläge i powerplay men skottet tog i ribban. Tingsryd hade några bra chanser där Jacob Johansson fick göra någre riktigt fina räddningar.

Tredje perioden var mer ett ställningskrig där man turades om att anfalla men man hade inte det riktiga flytet med att få in pucken i mål. Både Mora och Tingsryd spelade väldigt defensivt i egen zon och man täppte till luckorna som uppstod.

Matchen gick till förlängning och straffar där Tingsryd drog det längsta strået och tog extrapoängen.

Här kan ni se målen från matchen:
Tingsryd-Mora 2-1 eft straffar

Statistik:
Tingsryd–Mora 2–1 str. (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Skott: 27-26 (11-8, 8-12, 6-4, 1-2)
Utv, Mora: 3×2. Tingsryd: 3×2.
Domare: Patric Bjälkander.