Övertidsseger mot Almtuna

Mora gjorde en bra bortamatch mot Almtuna när man 2-1 besegrade Almtuna efter förlängning.

Första perioden var jämn. Mora började lite bättre och var nära att ta ledningen ett par minuter in i perioden men pucken gick alldeles bredvid stolpen. Mål skulle det bli i första perioden och det var Almtuna som stod för det efter en försvarmiss från Mora där man tog pucken enkelt av William Pethrus och gick in framför mål och petade in pucken bakom Engstrand. Målet gjordes av Emil Larsson. Trots målet var det samma spel perioden ut där lagen turades om att skapa chanser men nå fler mål blev det inte.

Andra perioden började bra för Mora då Alex Aleardi kvitterade till 1-1 efter en passning från Kevin Goumas redan efter 38 sekunder in i perioden. Fart och smart spel var det resten av perioden men Almtuna tog över mer och mer och man skapade också en del chanser men Engstrand gjorde några fina räddningar.

Almtuna var i den tredje perioden lite hetare än Mora och Mora var stundtals tillbakapressade. Mora spelade bra i egen son och man tryckte ut Almtuna mot sargerna så de inte kunde skapa de riktigt heta chanserna. Almtuna fick ibland lägen framför mål men då stod Engstrand ivägen. Mora hade en riktigt bra chans i slutsekunderna men man fick inte in pucken.

Matchen gick till förlängning och där drog Mora det längsta strået efter ett man ägt ut Almtuna i förlängningen och man satte pucken bakom Almtunas målvakt genom Emil Aronsson när det endast återstod 10 sekunder av förlängningen.

Almtuna IS – Mora IK 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden
06:05 1-0 Emil Larsson

Andra perioden