Playoff plats iom segern mot Tingsryd

Mora stod för en bra hemmamatch mot serietvåan Tingsryd och iom segern så parkerar man på den sista playoff platsen med lika många poäng som Västerås.

Mora bjöd på en fartfylld och underhållande hockey i den första perioden mot Tingsryd under torsdagskvällen. Redan från första sekunden satte man fart och det tog inte lång tid förens man etablerade ett tryck i Tingsryds zon. Man var flera gånger nära att sätta pucken i Tingsryds mål och man satte en hög press och hade ett snabbt passningsspel och Tingsryd fick mest slå ifrån sig pucken.

Det skulle dock dröja ända till den 15:e spelminuten innan Mora lyckade att överlista Tingsrydsmålvakten genom en tilltrasslad situation där Linus Sandin varit sist på pucken innan den passerade mållinjen. Mora hade ytterligare chanser till att öka på sin ledning men den 1:a perioden slutade 1-0.

59 sekunder in i den andra perioden så ökade Mora på sin ledning till 2-0 genom Emil Beijmo då han fick pucken och fick iväg ett skott som letade sig in mellan benen på Tingsryds målvakt. Mora fortsatte att dominera och hade det inte varit för en storspelande målvakt i Tingsryd så hade man avgjort matchen i ett tidigt skede. Tingsryd skapade sina lägen iom deras powerplay och det var egentligen de enda gångerna de var riktigt nära till en reducering.

I den 3:e perioden fi Tingsryd mer att säga till om tack vare at Mora inte gick framåt i ett lika starkt och högt tempo som i de tidigare perioderna vilket också skulle straffa sig. Dryga 7 minuter in i perioden fick Tingsryd sin efterlängtade reducering via ”köksvägen”. Tingsryd hade även ett jätteläge när man fick ett friläge men Jacob Johansson var stabil i målet. Mora trampade upp tempot igen och efter en soloprestation genom Alexander Hilmersson så ökade Moar på sin ledning till 3-1 och man i stort sett stängde matchen. Tingsryd fick visserligen in en ytterligare reduceringspuck men man kom inte närmare än så.