Seger efter straffar mot Pantern

Mora tog 2 viktiga poäng mot IK Pantern i samband med lördagens match.

Det var en avvaktande start på den första perioden från båda lagen men chanser saknades det inte. Mora var det lag som skulle knäcka nollan först genom norrmannen Ludvig Elvenes som styrde in pucken på ett skott av Filip Halvordsson från blålinjen drygt 9 minuter in i perioden.Någon minut senare hade Mora chansen att öka på sin ledning i form av powerplay me det ville sig inte bättre än att Pantern fick en straff tilldömts sig men Mattias Pettersson i moramålet kunde enkelt avvärja situationen.

Inledningsvis i den andra perioden var det Mora som var det mest tongivande laget. Man spelade med lite mer självförtroende och man hittade varandra lite bättre i passningsspelet och man hade även bud på flertalet målchanser men aningen så sköt man lite för högt eller så stoppade Panterns målvakt pucken. Mora pressade på mot Panterns mål men det skulle vara Pantern som kvitterade istället för att Mora skulle öka på sin ledning. 12 sekunder efter kvitteringen så vart det mål igen men denna gång var det Mora som återigen tog ledningen i matchen genom Jacob Nilsson.

Mora var även i den tredje perioden var det Mora som kom ut mest taggade laget. Pantern jobbade sig dock in i matchen lite och efter 11,36 in i perioden så kvitterade återigen Pantern matchen och matchen gick till förlängning och straffar där Jacob Nilsson satt den avgörande straffen mellan benen på Panterns målvakt.

Mora IK – IK Pantern 3-2 e.str (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Första perioden
09:10 1-0 Ludvig Elvenes (Filip Halvordsson, Kevin Goumas)Andra perioden
31:04 1-1 Dennis Svensson (Axel Wemmenblom)