Seger i genrepet mot Leksand

I den första perioden la Mora i högväxeln redan från första nedsläpp och det tog endast 1,12 in i perioden så hittade Emil Bejmo rätt och satte pucken i nättaket bakom Haukeland i leksandsmålet. Det skulle inte ta lång tid för en kvittering, endast 13 sekunder så kvitterade William Wikman. Mora lät sig inte nedslås av detta utan man tog tag i spelet och man tog ledningen på nytt efter flera anfall och Mattias Bromé blev frispelad av Kevin Goumas efter 4,10 som fick in pucken mellan benen på Haukeland och 2-1 lyste på måltavlan. Mora hittade rätt ytterligare en gång, redan 9 sekunder senare så ökade man på ledningen till 3-1 genom Emil Aronsson på en styrning efter ett skott av Alex Aleardi. Inga fler mål blev gjorda i den första perioden trots ett flertal fina lägen.

I den andra perioden sjönk spelet mycket. Det var ganska tillknäppt spel och många slarviga passningar från båda lagen. Mora kom inte upp i samma tempo som man hade i den första perioden och Leksand kom betydligt högre upp i banan. Det skulle ta hela 14,36 in i perioden innan Leksand kunde reducera till 3-2 genom Emil Bemström då Ludvig Elvenes satt i utvisningsbåset för Mora IK för en tripping. Det såg ut som att 3-2 skulle stå sig perioden ut men med endast 20 sekunder kvar av perioden så ökade Emil Aronsson på Moras ledning till 4-2 efter att ha blivit frispelad av Alex Aleardi.

Den tredje perioden såg mycket lika ut som den andra perioden med mycket fram och tillbaka spel från båda lagen men det var få chanser som bildades. Mora hade bra koll på matchen och Mora var närmast att göra mål och man avstyrde Leksands få chanser som de skapade tämligen enkelt.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.