Seger i premiären mot BIK Karlskoga

Även denna säsongspremiär så kom BIK Karlskoga hit till oss i Smidjegrav Arena.
Mora tog tre starka poäng förra säsongspremiären så även denna premiär.

Mora var det starkaste laget från start. Man satte fart direkt och var hetast de första 20 minuterna. 4:47 in i första perioden kom så ledningsmålet för Mora IK genom Emil Bejmo. Drygt minuten senare kom även 2-0 genom Oskar Svanlund som på en turlig styrning fin in pucken bakom Karlskogamålvakten. Karlskoga försökte att jobba sig in i matchen och hade även de att par halvchanser men inget som inte Moras målvakt kunde mota bort. Mora redde ut spelet med ett bra boxplay. Mora skulle dock öka på sin ledning till 3:0 genom Alex Aleardi på ännu en styrning

Mer tillknäppt spel i den andra perioden om man jämför med den första. Mora var lite mer passivt och gick inte upp lika offensivt som man gjorde i den första perioden samtidigt som Karlskoga satsade mer framåt. Mora spelade väldigt bra defensiv hockey och stängde till ytorna för Karlskoga å därav väldigt få chanser, men när de väl kom igen stod Mathias Pettersson i vägen i Mora målet. Mora fick till ett bra tryck några gånger men fick ingen utdelning. den andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden var det Karlskoga som dominerade på isen som satsade allt framåt för att få till en reducering. Mora spelade på ledningen redan från nedsläpp i tredje perioden och man gjorde det riktigt bra.Och det var efter en sargstudds som Karlskogalaget fick en fin chans till att reducera men Mathias Pettersson stod för en väldigt fin räddning. Mora hade även dom ett ental fina lägen och det var närmare att Mora snarare skulle öka på sin ledning än att släppa in något bakåt.

Highlights från matchen finns att se << HÄR >>
MATCHFAKTA
Mora IK – BIK Karlskoga 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

Första perioden