Viktig seger mot Vita Hästen

3 nya poäng till Mora IK vart resultatet mot Vita Hästen

Det var väldigt avvaktande spel i den första perioden där båda lagen kände på varandra med några få chanser. Emil Bejmo lyckades efter dryga fem minuters spel in i perioden sätta 1-0 som direktsköt på en passning från Robin Johansson. Mora fick mer energi och några moment efter sköt man i stolpen men det blev inga fler mål.

Den andra perioden fortsatte som den första där det svängde fram och tillbaka hela tiden. det fanns riktigt heta chanser samtidigt som pucken fastande i något hörn med många spelare i en hög som försökte få loss pucken. 8,29 in i perioden skulle det dock tillslut bli ett mål iaf. vita Hästen kvitterade till 1-1 efter att backen Jordan Rowley sköt i väg pucken och den slank in bakom en skymd Mattias Pettersson i moramålet. Mora verkade inte bli allt för besvärade iom kvitteringen utan man vart bättre och bättre ju längre perioden led mot pausvilan. I slutet av perioden etablerade man ett enormt tryck i anfallszon. det trycket skulle tillslut resultera i ett mål. Kevin Goumas åkte in framför mål som lossade ett handledsskott som gled in bakom vita Hästens målvakt och 2-1 lyste på resultattavlan.

Mora fortsatte att etablera tryck i anfallszon i den tredje perioden. Man skapade många chanser men oftast så var aningen målvakten i vägen eller så tog den i järnrören som ytger stommen för målburen.vita hästen gjorde allt för att kunna kvittera och de sista en och en halv minuterna så plockade man även ut målvakten men det blev inga fler mål.

Mora IK – HC Vita Hästen 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Första perioden
05:04 1-0 Emil Bejmo (Robin Johansson, Ludvig Elvenes)

Andra perioden
28:29 1-1 Jordan Rowley (Jesper Samuelsson, Rickard Palmberg)
39:03 2-1 Kevin Goumas (Matias Lassen, Alex Aleardi)

Tredje perioden
Inget mål

Skott: 35-25
Utvisningar: Mora 2×2, Vita Hästen 3×2
Publik: 2 719

Domare: Johan Nordlöf

Bookmark the permalink.

Comments are closed.